Tietoa meistä

Leader-toiminnan ytimessä on ajatus oman paikkakunnan kehittämisestä yhdessä asukkaiden voimin. Kehitämme alueen elinvoimaisuutta asukkailta kumpuavien ideoiden ja tarpeiden pohjalta rahoittamalla yrittäjien, yhdistysten ja muiden yhteisöjen hankkeita.

Kaikki neuvontapalvelut ovat maksuttomia.

PoKon alue:
– neljä kuntaa Ylä-Pirkanmaalla: Juupajoki, Mänttä-Vilppula, Ruovesi ja Virrat
– asukkaita alueella n. 22 000

PoKon alue on harvaan asuttua ja ydinmaaseutua, Mänttä-Vilppulan keskusta on alueella ainoa maaseudun paikalliskeskus. Alueluokituksen kartalla Pirkanmaalla PoKo on ainoa alue, johon ei ulotu Tampereen vaikutus eli täällä ei ole kaupungin läheistä maaseutua.

PoKo ry on mahdollistaja

PoKo ry on maaseudun kehittämisyhdistys, jonka tarkoitus on toimia paikallisen elinkeinotoiminnan kehittämiseksi sekä edistää alueen asukkaiden ja vieraiden viihtyisyyttä. PoKo toimii alueensa Leader -ryhmänä. Leader-ryhmät myöntävät rahoitusta yrittäjien, yhdistysten ja muiden yhteisöjen hankkeille. Tarkoituksena on hyödyntää paikallista asiantuntemusta ja osaamista oman alueen parhaaksi.

PoKon ylintä päätösvaltaa käyttää varsinainen kokous. Varsinaisessa kokouksessa valitaan PoKon hallitus. Käytännön työtä eli neuvontaa, hankkeiden kanssa auttamista, aktivointia ja yhteistyötä alueella tekevät toimihenkilöt, joita tällä hetkellä kaksi eli toiminnanjohtaja ja paikalliskehittäjä. Toimihenkilöiden yhteystiedot löytyvät täältä.

Liity PoKon jäseneksi