Kategoriat
Ajankohtaista Blogi

Alppitunnelmaa taidekaupungissa

Viinitupa Vuorenmajan voisi kuvailla olevan hieman piilossa, silti sinne on helppo löytää hyvien opasteiden avulla – vaikkei paikkakuntalainen olisikaan. Mäntänvuoren huipulta paljastuu alppimaja, jossa niin viinitarjonta, ruokalista kuin tarjoilijoiden asukokonaisuudetkin ovat kuin suoraan alpeilta. Ennen Mänttää Viinituvan emäntä onkin työskennellyt useita vuosia alppimaisemissa.

“Perustin yritykseni Finventura Oy:n vuonna 2013 palattuani Suomeen muutamaa vuotta aiemmin (2010). Alkuvuosina järjestin myös matkoja saksankieliseen Eurooppaan. Matkojen tarkoituksena oli paikalliseen ruoka- ja juomakulttuuriin tutustuminen. Etsin sopivaa tilaa viinituvalleni Ylä-Pirkanmaalta. Talvella 2015 paikka löytyi ja kolmisenkymmentä vuotta hiljaiseloa viettänyt Vuorenmaja heräsi eloon vappuna”, muistelee viinituvan emäntä Anu Schuoler yritystoimintansa alkuvuosia.

Toimintaa on kehitetty yhteistyössä Poko ry:n kanssa. Alkuvaiheessa Viinitupa Vuorenmaja sai tukea toiminnan käynnistämiseen. Investointituella saatiin rakennettua vessat sekä kunnostettua yläkerta työntekijöiden sosiaalitiloiksi. Myös katetun terassin lattia uusittiin ja takaterassi sai telttakatoksen. Tukea saatiin 20 prosenttia hankkeen kokonaiskustannuksista. Anu Schuoler on hakenut myös Buusti-Leaderiä, jonka avulla vilkkaana Banksy-taidekesänä saatiin ruokatarjoilua nopeutettua toisen uunin avulla. Buustin avulla rakentui myös shampanja-lounge.

Anu Schuoler kiittelee sitä, että myös pienemmille yrityksille on olemassa oma tukimahdollisuutensa. Hän epäilee, että moni pienyrittäjä ei ole tietoinen näistä mahdollisuuksista. Toisaalta tukiprosessin hallinnollinen puoli on byrokraattinen ja se myös vie aikaa, vaikka tukea ja apua onkin saatavissa Pokolta.

“Pidän hyvänä myös sitä, että tukiprosentti nousee 35 prosenttiin. Silloin avustuksen merkitys on yrittäjälle vieläkin suurempi. Pienelläkin yrittäjillä on jo alkutaipaleella monenlaisia velvoitteita, joten tukimahdollisuuskin on enemmän kuin tarpeen”, hän kuvailee.

Uusi tukikausi on alkamassa ja Vuorenmajalla on uusia kehittämissuunnitelmia. Tarkoitus on hakea myös niihin investointitukea. Piha-alueelle on suunnitteilla kesäkeittiö, jonka yhteyteen tulee myös valmisrakenteinen hirsimökki myyntipisteeksi ja varastotiloiksi sekä pihakivetys viherseinällä. Myös kesäkeittiön lasituksen avulla pyritään jatkamaan kesäkautta. Kausi päättyy perinteisesti lokakuussa Oktoberfestiin. Talvisin järjestetään yksityistilaisuuksia ja pikkujouluja yrityksille ja ryhmille.

Finvestiä Oy on erikoistunut erilaisten viinien maahantuontiin. Tämä on tuonut Vuorenmajallekin asiakkaiksi paljon alaan vihkiytyneitä harrastajia. Pääkaupunkiseudulta tulevat kanta-asiakkaat ovat kummastelleet metsän keskellä sijaitsevan Viinituvan monipuolista ja laadukasta tarjontaa.

Taidekaupunki Mänttä-Vilppulassa vieraileva kulttuuri- ja taideväki vierailee Vuorenmajalla näyttelyissä käydessään. Myös paikalliset, mökkiläiset ja veneilijät ovat jo ottaneet paikan omakseen.

Teksti: Heli Antila                                                  

Kuvat: Johanna Veijanen, Aaro Antila, Heli Antila

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *