Kategoriat
Tiedotteet

PoKo puheenjohtaja Arto Pirttilahti on Suomen Kylät ry:n uusi puheenjohtaja  

Suomen Kylät ry:n uusi kyläpäällikkö on valittu – puheenjohtaja Arto Pirttilahti uskoo talkootyön voimaan!  

Suomen Kylät ry:n syyskokous valitsi syyskokouksessaan to 30.11.2023 iltapäivällä Helsingissä puheenjohtajaksi Arto Pirttilahden Mänttä-Vilppulan Pohjaslahden kylältä vuosille 2024-2025. Pirttilahti on toiminut eduskunnan kylätoimintaverkoston varapuheenjohtajana 2021-2023 ja vaikuttaa kotiseutunsa Leader-ryhmä POKO ry:n puheenjohtajana.  

– Hain tämän hienon ja kasvavan järjestön puheenjohtajaksi, koska tunnen paloa paikallisen kehittämiseen, talkootyöhön ja maaseudun puolustamiseen. Olen kerännyt verkostot kautta Suomen eri maaseudun toimijoihin sekä Suomen päätöksentekijöihin. Tuon ne mielelläni Leader- ja kyläliikkeen käyttöön. Olen yhteistyön rakentaja, jolla on aluekehittäjän sydän, kertoo Arto Pirttilahti.  

Pirttilahti on toiminut Pohjaslahden kylätaloyhdistyksen puuhamiehenä kylä- ja Leader-toiminnassa 1970-luvun lopulta alkaen. Hän on toiminut kotiseudun, Pirkanmaan maakunnan ja valtakunnan tason vaikuttajana. Pirttilahden mukaan kylätoiminta vahvistaa arjen turvallisuutta.  

– Maaseudun väestön vähentyminen tuo painetta keskittää toimivia lähipalveluja. Me puolustamme kyläkouluja ja liikkuvia sote-palveluja. Haastamme Orpon hallituksen suunnitelman leikata EU:n maaseudun vastinrahaa 137,5 miljoonaa euroa. Suomi palauttaisi EU-euroja Brysseliin. Nämä resurssit tarvitaan. Tuemme CAP-rahoituksella maaseudun kyläläisten ja yritysten valokuitu- ja laajakastahankkeita, maaseudun yrittäjyyttä ja elinvoimaa koko Suomessa, Pirttilahti toteaa.

Suomen Kylät ry:n puheenjohtajana toimi vuosien 2022-2023 ajan entinen kansanedustaja ja maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen, joka ei hakenut jatkokautta tehtävässä. Arto Pirttilahti aloittaa tehtävässään 1.1.2024.
  

Lisätietoja:  

Arto Pirttilahti puh. 050 011 4434

artopirttilahti@gmail.com 

Aleksi Koivisto
Toiminnanjohtaja,
Suomen Kylät ry – Finlands Byar rf
puh. 040 5091365

Twitter: @SuomenKylat
Instagram: @SuomenKylat 
www.suomenkylat.fi