Hyvää satoa EU-kiertueella

Tämänkin kaiken EU mahdollistaa -roadshow kiersi 27 paikkakuntaa Pirkanmaalla ja Hämeenlinnan seutukunnassa 12.8.-8.9.2021. PoKon kunnissa pysähdyttiin 26.8. ja 29.8. EU-rahoituksen monipuolisia mahdollisuuksia paikallisesta näkökulmasta esitelleen kiertueen avulla haluttiin parantaa EU:n rahoitusmahdollisuuksien tunnettuutta, jotta niitä osattaisiin paremmin hyödyntää.

Neljän viikon aikana kiertueella esiteltiin huimat 123 EU-osarahoitteista hanketta, joilla on edistetty hyvinvointia ja elinvoimaa. Näitä hankkeita oli esittelemässä yhteensä 95 eri tahoa yhdistyksistä yrityksiin, kehittämisyhtiöistä kuntiin ja oppilaitoksista säätiöihin. Moni hanke oli saanut rahoitusta paikallisen Leader-ryhmän kautta, mutta yhteensä hankkeita osallistui yhdeksästä eri EU-ohjelmasta.

PoKon alueella kiertueelle osallistui yli sata henkilöä, esittelyssä oli 15 hanketta ja mukana pysäkeillä Leader-ryhmän lisäksi yhteensä viisi eri EU rahoitusten asiantuntijaa. 

Rahoituskiertueen järjestivät seitsemän paikallisesti toimivaa Leader-ryhmää, jotka myöntävät rahoitusta EU:n maaseuturahastosta yhdistysten ja yritysten kehittämisideoille. Yhteensä roadshowpysäkeillä kävi noin tuhat ihmistä.

"Lähdimme kampanjoimaan EU-rahoituksen tunnettuuden puolesta ja näkyvyyttä haettiin monin tavoin. Tavoite oli aktivoida paikallisia ihmisiä pohtimaan, miten oman yhteisön tai yrityksen toimintaa voisi EU-rahoituksen avulla kehittää. Kiertuepysäkeille saapui ilahduttava määrä ihmisiä jo valmiin idean kanssa kysymään rahoituksesta. Tiedän, että näistä muutamat ovat jo jättämässä rahoitushakemusta", Leader Pirkan Helmen toiminnanjohtaja Eliisa Vesisenaho sanoo.

Tämänkin kaiken EU mahdollistaa -materiaalipankki YouTubessa: https://www.youtube.com/playlist?list=PLA2eZ5C8r-C4xuk8-TIHmFXVC5GYkWAsH

Tekstitykset videoihin tulossa syyskuun aikana. Lisää videoita järjestäjien Facebookissa (linkit liitteessä).

 

Pokory 15.9.2021

Siirry sivun alkuun
 
 
./modulo1905/