Uutiskirje kesä 2021

Image

PoKo ry:n uutiskirje kesäkuu 2021

Tuulta toiminnan purjeisiin!

Nyt on juuri oikea aika ideoida uutta. Yhdistykset, onko teillä suunnitelmia, jotka vaativat rahoitusta? Entä yritykset, onko suunnitelmissa yrityksen kehittämiseen liittyviä investointeja? Leader PoKon siirtymäkauden rahoituskanavat ovat auki. 

Uutiskirjeen sisältö:

1. PoKo-päivät kesäkuussa

2. Hanke- ja yritystukien hakujen aikataulu syksy 2021

3. MiniLeader, tuki pieniin yhteisöllisiin toimiin

4. BuustiLeader, tuki mikroyrityksille

5. PoKon hallitus vuonna 2021, kokousajat syksy 2021

6. Vihisen Kaisa tervehdys, jatkaa uusille urille

Image

PoKo-päivät, tule juttusille

Nyt kun taas saamme liikkua vapaammin rajoitusten poistuttua, on aika lähteä liikkeelle. Jutta on PoKo-päivinä tavattavissa kunnantaloilla. Jo alkuvaiheessa kannattaa käydä juttelemassa hankeideasta, katsotaan yhdessä paras tapa toimia. Tai mitä tahansa muuta mielessä hankkeen toteutuksesta, maksatuksesta yms. Voit varata ajan tai vaan tulla poikkeamaan. 

Kesäkuun PoKo-päivät ovat:

torstai 17.6. klo 9-15 Virrat, kaupungintalo

perjantai 18.6. klo 9-15 Juupajoki, kunnantalo

maanantai 21.6. klo 9-15 Ruovesi, kunnantalo

 

Yhteystiedot: Jutta Ahro, p. 044 5740 052, jutta.ahro@pokory.fi

PoKon uutiseen

Yhdistysten kehittämishankkeet ja yritystuet

Leader PoKo sai vuosille 2021 ja 2022 käyttöönsä siirtymäkauden hankerahaa, joka on tarkoitettu yleishyödyllisten kehittämishankkeiden ja yritystukien rahoittamiseen alueellamme. Nyt siis kannattaa toimia, jos on tarvetta hankkeiden rahoitukseen.

PoKon hallitus on linjannut, että yleishyödyllisten kehittämistoimien tuki on maksimissaan 80% kokonaiskustannuksista. Yleishyödyllisten investointien tuki on 50%. Omarahoitukseen hyväksytään talkootyö. PoKon hallitus käsittelee hankkeet nojaten Navigaattori-strategiaamme. Perusidea on se, että hankkeen tulee tuoda jotain uutta ja mahdollisimman montaa hyödyttävää alueellemme.

Lue lisää PoKon sivuilta kehittämishankkeista

Yritystukia myönnetään uutta ja/tai kehittävää toimintaa luoville investoinneille. Tuki on 20% kokonaiskustannuksista. Toinen suosittu tuki on yritysryhmähankkeet, jossa yrittäjät pienellä porukalla kehittävät jotain uutta (ei investointeja). Näiden hankkeiden tuki on 75%. 

Lue lisää PoKon sivuilta yritystuista.

Hankkeiden hakuajat vuonna 2021:

I haku, viimeinen jättöpäivä 23.8.2021

II haku, viimeinen jättöpäivä 28.9.2021

III haku, viimeinen jättöpäivä 26.10.2021

Kysy lisää: 

Jutta Ahro, toiminnanjohtaja, jutta.ahro@pokory.fi, p. 044 5740 052

Seppo Tolvanen, paikalliskehittäjä, seppo.tolvanen@pokory.fi, p. 044 5740 057

Image

MiniLeader, tuki pieniin hankkeisiin

Yhteistyössä paikallisten Osuuspankkien kanssa PoKolla on käytettävissä rahoitusta pienille yhteisöjen hankkeille. Rahaa voi saada toimintaan, jonka avulla saadaan aikaan tai mahdollistetaan jotain uutta. Yhdessä tekeminen ja pysyvä toiminta ovat eduksi projektille. Tuki on maksimissaan 1000 euroa, 90% kokonaiskustannuksista.

Erityisesti nuorille suunnattu toiminta ja ympäristöä parantavat toimet nähdään tärkeiksi.

Syksyn 2021 hakuajat:

I haku, viimeinen jättöpäivä 12.8.

II haku, viimeinen jättöpäivä 28.9.

PoKon sivut, MIniLeader

Image

BuustiLeader, tuki pienille yrityksille

Vuoden 2021 alusta avasimme tuen toiminta-alueemme pienten ja aloittavien yritysten pieniin kehittämis- ja investointitoimiin. BuustiLeader saavutti niin suuren suosion, että alustava rahoitusvaraus loppui ennen aikojaan. PoKon hallitus päätti lisätä varausta ja näin ollen avaamme BuustiLeaderin syksylle 2021.  Yrittäjä, tutustu ja lue lisää, mihin Buustileader on tarkoitettu.

Syksyn 2021 haku:

I haku, viimeinen jättöpäivä 12.8.

(mahd. II haku, viimeinen jättöpäivä 28.9. varmistuu 19.8.)

PoKon sivut, BuustiLeader

PoKon hallitus, teams

PoKon hallitus, kokousajat syksy 2021

PoKo ry:n vuosikokous valitsi  hallituksen 28.4.2021, uusia jäseniä hallituksen tuli neljä. Hallitukseen kuuluu 12 jäsentä ja 3 varajäsentä. Hallitus muodostetaan niin, että edustajia on joka kunnasta. Kolmannes jäsenistä on julkisen tahon edustajia, kolmannes yhdistystoimijoita ja kolmannes maaseudun asukkaita.  Hallituksen tehtävä on mm. kehittää alueemme elinvoimaisuutta ja käsitellä rahoitettavat hankkeet.

Hallituksen kokoonpano 2021:

Juupajoki: Juho Eskola, Taina Ylä-Lyly, Mari Muurimäki

Mänttä-Vilppula: Anna-Liisa Liettyä (pj), Juhani Rauhalammi, Riikka Lenkkeri, Henna Hakala (varajäsen)

Ruovesi: Jukka Majala, Teija Perttula, Mikko Lindell, Katri Myry (varajäsen)

Virrat: Tiina Perämäki, Kati Mäntysalmi (varapj), Risto Lehtinen, Hannakaisa Raiskinmäki (varajäsen)

Hallituksen kokousajat syksy 2021:

19.8.2021 

2.9.2021

14.10.2021

11.11.2021

mahd. joulukuu

PoKon sivut, hallitus

Image

Vihisen Kaisalle kiitos ja onnea tulevaan!

Tänä keväänä pitkäaikainen työntekijämme Vihisen Kaisa irtisanoutui. PoKo ry lämpimästi kiittää Kaisaa kaikesta työstä yhdistyksemme eteen. 

 

Tässä Kaisan kirje PoKolaisille:

On aika sanoa kiitos

15.8.2005 avasin PoKon toimiston oven Pohjaslahdella. Työt hankeneuvojana alkoi ja 3-vuorotyö kahden pienen lapsen äidillä vaihtui päivätöihin. Ihan kristallinkirkasta kaikki tulossa olevat asiat ei todellakaan ollut, mutta niin se työ opetti ja koulutti. No, ehkä silloinen työkaverini Juhakin jotain asioita minulle opetti – ja hyvin opettikin. Yhteistä PoKo-historiaa luotiin 13 vuotta.

Vaan kovin on maailma muuttunut siitä, missä elettiin liki 16 vuotta sitten. Töitä tallenneltiin ja varmuuskopioitiin (jos muistettiin) levykkeille, lomakkeita kirjoiteltiin käsin, kopiokone lauloi ja faksikin kulki puoleen jos toiseen. Niin ja lankapuhelimetkin oli. Tietokone jäi kiltisti odottamaan toimiston pöydälle, sillä kuka hullu nyt pöytäkonetta mukaansa olisi pakannutkaan... Hankepaperit saattoivat kulkeentua toimistolle postipojan lisäksi jopa maitoauton kyydillä. Kyllä, maitoauton kyydillä.

Nykyään pyöritetään Hyrrää, kokoustetaan Teamsissä ja mahdollisille asiakaskäynneillekin voidaan napata jo läppäri kätevästi kaveriksi mukaan. Siis liki kaikki asiointi tapahtuu sähköisessä ympäristössä erilaisten salasanojen ja tunnuslukujen takana. Lisämuistia huutaa puhelimen ja tietokoneen lisäksi jo oma pää. 

Nyt on tullut aika sanoa kiitos kaikista näistä vuosista.
Lämmin kiitos teille alueemme hanketoimijat – yhteisöt ja yrittäjät. Ilman teitä, ei olisi myöskään meitä. Kiitos kuntajohtajat, ilman kuntien mukana oloa toiminta alueella ei olisi mahdollista. Kiitos alueemme Osuuspankit ja oppilaitokset hyvästä yhteistyöstä, jota ehdimme tehdä reilun 15 vuoden ajan. Tästä yhteistyöstä syntyi aikanaan MiniLeader -toiminta ja opinnäytepörssi. Niin ja kiitos myös tietysti te kaikki entiset työkaverit. Teidän kanssa oli ilo ja kunnia työskennellä. Olette <3

 …. ja on aika sanoa näkemiin

Mukavia ja toki myös vähemmän mukavia muistoja ehti kertymään paljon. Ilman näitä työvuosia en olisi päässyt tapaamaan teitä asiakkaita, näkemään mahtavia paikkoja ja saada tuntea niin kovaa ylpeyttä, mitä kaikkea olette ponnisteluillanne saaneet aikaan Ylä-Pirkanmaalla. Mieli on haikea ja nostalginen.
Mutta PoKon toiminta jatkuu. Myös minulla työt maaseudun kehittämisen parissa jatkuvat toistaiseksi Keski-Suomen Ely-keskuksen maksajan näkökulmasta. Myös Leader-tatsi säilyy, jatkossa vain eteläisellä Pirkanmaalla.

 Kehittämisen iloa teille kaikille!

Kaisa

Image

Kaunista kesää ja tapaamisiin!

Yhteistyöterveisin,

Jutta ja Seppo

PoKo ry

Jutta Ahro                 Seppo Tolvanen

toiminnanjohtaja         paikalliskehittäjä

p. 044 5740 052      p. 044 5740 052

jutta.ahro@pokory.fi    seppo.tolvanen@pokory.fi

 

P.S. PoKo lomailee 2.7.2021-23.7.2021

Pokon kotisivut

Facebook IconTwitter IconInstagram IconYouTube IconKauppakatu 23
Mänttä-Vilppula Pirkanmaa 35800
FI

Unsubscribe   |   Change Subscriber Options


 

Pokory 3.6.2021

Siirry sivun alkuun
 
 
./modulo1905/