HUOM! Hanketoimijat, muistakaa tehdä Suomi.fi valtuutus

Hyrrä-järjestelmässä on ollut käytössä Katso-tunnisteet. Ne poistuvat vuoden 2020 loppuun mennessä. Eli Hyrrää käyttävien on tehtäTekstikappalevä uudelleen valtuutus ja otettava käyttöön Suomi.fi palvelu. HUOM! Yhdistykset, joilla nimenkirjoitukseen vaaditaan kaksi henkilöä, toimikaa nopeasti, käsittelyssä ruuhkaa!

Tässä linkki Suomi.fi -sivulle valtuutuksen tekoon:
https://www.suomi.fi/ohjeet-ja-tuki/tietoa-valtuuksista

Apua kansalaisneuvonnasta, jos tarve. 

Suomi.fi -palveluun ei tarvita erillisiä tunnuksia, vaan niihin tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella, poliisin myöntämällä henkilökortilla tai Digi- ja väestötietoviraston myöntämällä toimikortilla. 

Yritykset ja yhden nimenkirjoittajan yhdistykset

Kaikki yritykset eli Oy, Ky, Ay, elinkeinonharjoittajat, osuuskunnat yms. sekä yhdistykset, joissa riittää yksi nimenkirjoittaja, pääsevät valtuuttamaan henkilöitä asioimaan organisaationsa puolesta Hyrrässä suoraan kirjautumalla Katso.fi -palveluun.

Jos sinulla on yrityksesi asiointi- ja nimenkirjoitusoikeus kaupparekisterissä tai YTJ:ssä, voit itse asioida suoraan Hyrrä-asiointipalvelussa yrityksesi nimissä ilman erillisiä valtuutuksia. Jos haluat valtuuttaa hakemuksen tekijäksi sellaisen henkilön, jolla ei ole yrityksesi nimenkirjoitusoikeutta, tee valtuutukset Suomi.fi-palvelussa.

Yhdistysten osalta Suomi.fi hakee tiedot PRH:sta. Tällöin henkilö, jolla on nimenkirjoitusoikeus ajan tasalla yhdistysrekisterissä, näkee Suomi.fi:ssä kohdassa "Asioi yrityksen puolesta", mitä organisaatioita hän voi edustaa. 

Joissakin tapauksissa kirjautuminen Suomi.fi-valtuuksiin ei onnistu, vaikka henkilölle on merkitty yhdistysrekisteriin oikeus edustaa yhdistystä yksin. Tee silloin tarkistuspyyntö yhdistysrekisteriin prh.fi-sivujen palautelomakkeella

Kahden nimenkirjoittajan yhdistykset sekä kunnat, säätiöt ym.

Yhdistykset, joilla on kaksi nimenkirjoittajaa sekä kunnat, kuntayhtymät, valtion virastot, seurakunnat, säätiöt ja ALV-yhtymät tarvitsevat virkailijavaltuutuksen Suomi.fi-palvelun käyttöönottoon organisaatiolle.

 1. Selvitä ensin "Ohjeet omaan hakemukseesi". Muutamaan kysymykseen vastaamalla sivusto kertoo, mitä hakemukseen tarvitaan organisaatiosi osalta.
 2. Sen jälkeen tee hakemus valtuuden rekisteröimiseksi
  • täytä tiedot
  • tunnistaudu
  • tulosta hakemus ja hanki allekirjoitukset
  • skannaa ja liitä hakemus sekä muut pyydetyt liitteet palveluun
  • lähetä

Linkit ohjeiden hakemiseen ja hakemuksen tekoon:
https://www.suomi.fi/valtuudet/hakemuksella-valtuuttaminen

Kun hakemus on hyväksytty ja virkailijavaltuutus valmis, nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö voi organisaation puolesta valtuuttaa muita henkilöitä eri palveluiden, mm. Hyrrän käyttöön.

 

Pokory 16.11.2020

Siirry sivun alkuun
 
 
./modulo1905/