Varmista nyt paikkasi Leader PoKo:n juhlavuosimatkalle kauniiseen Reinin laaksoon!

Reini liekeissä
Kuva: Finventura Oy

PoKo ry:n perustamisesta tulee kuluneeksi 20 vuotta 18.11.2018. Juhlavuoden kunniaksi Leader PoKo järjestää 6.-9.9.2018 opintomatkan Reinin laaksoon Saksaan. PoKo on tehnyt jo vuodesta 2010 lähtien yhteistyötä alueella sijaitsevien saksalaisten Leader-ryhmien LAG Hunsrück ja LAG Welterbe Oberes Mittelreintal:in kanssa, jonka vuoksi vierailu heidän seudulla on kuuluttava juhlavuoden tapahtumiin.

Opintomatkan aikana tutustumme yhteistyökumppaneidemme hankekohteisiin, vierailemme eri paikoissa tutustuakseen alueeseen ja sen kauniisiin maisemiin, unohtamatta tietenkin alueen kulinaristista puolta! Yksi matkamme kohokohdista on Reini liekeissä -tapahtuma, jota seuraamme jokilaivasta.

PoKo ry 20 vuotta; Opintomatka Saksaan 6.-9.9.2018

MATKAOHJELMA

To, 6.9.2018  Matka aamulennolla Saksaan Helsingistä, Hankekohteita

Kokoontuminen Helsinki-Vantaalle, mistä Finnairin lento lähtee klo 7.40 ja laskeutuu Frankfurtin kentälle klo 09.20. Lentokentältä matka alkaa kohti Hunsrückin ylänköä. Matkalla ja Hunsrückin ylängöllä tutustumme Leader-hankekohteisiin ja alueen muihin nähtävyyksiin. Majoittuminen hotelliin Landidyll Hotel Birkenhof ja yhteinen Leader PoKo:n illallinen hotellissa.

Pe, 7.9.2018  Hankekohteita Hunsrück & Mittelrhein

Aamiaisen jälkeen tutustuminen PoKon yhteistyöalueiden hankekohteisiin jatkuu. Lounas tyypillisessä Hunsrückin ravintolassa ja viininmaistelu sekä illallinen Mittelrhein-alueelle tyypillisessä viinituvassa. Mahdollisesti piipahdamme myös Moselilla aikataulun ja reitin salliessa.

La, 8.9.2018Romanttinen Reini, Boppard ja Reini Liekeissä

Aamiaisen jälkeen siirrymme Reinin laaksoon Boppard:in kaupunkiin. Boppardin pitkään historiaan roomalaisajoista lähtien ja sen tärkeimpiin nähtävyyksiin tutustumme paikallisen oppaan johdattelemana. Kaupunkikierroksen jälkeen aikaa jää vielä ostoksiin ja lounaaseen vaikka rantabulevardilla jokilaivaliikennettä seuraillen.

Iltapäiväkahveille ajamme tilatakseilla Boppardista ylös kaupungin näköala-paikalle ”Gedeonseck”, mistä saa ihailla Reinin suurinta mutkaa ja ”Bopparder Hamm”-viinirinnettä. Alas näköalapaikalta tulemme tuolihissillä, mikä on elämys jo itsestään. 20 minuutissa taittuu 240 korkeusmetriä huikeissa maisemissa. Luonnollisesti alas pääsee myös taksilla korkean paikan kammon iskiessä.

Tuolihisseiltä matka jatkuu bussilla kohti etelää ja Urbarin kylässä sijaitsevaa Loreley-näköalapaikkaa. Tältä paikalta St.Goarin ja Oberweselin välillä on näkymä Reinin itärannalle ja myyttiselle Loreleyn jyrkänteelle. Tarinan mukaan kaunis Loreley-neito istui kalliolla, kampasi pitkiä hiuksiaan ja lauloi niin kauniisti, että joella kulkeneet laivat ajoivat karille. Haaksirikkoja saattoivat toki aiheuttaa myös Reinin virtaukset ja pyörteet, joita tässä noin 130 metrin korkuisten kallioiden välissä kulkevassa 90 metrin levyisessä ja 23 metrin syvyisessä väylän osassa on.

Maisemia ihailtuamme saavumme lopulta Oberweseliin. Kaupunki on tunnettu torneistaan ja viinistään; alun perin 21 kaupungin puolustustornista vielä 16 on jäljellä. Kaupunkia kiertävä vanha linnoitusmuuri on osittain restauroitu ja muurin päällä voi kävellä ja siten tutustua tähän pieneen kaupunkiin.

Yksi matkamme kohokohdista on kosketeltavan lähellä kun ihmismassat suuntaavat kulkunsa Reinin rantaan odottamaan jokilaivojen saapumista. Nousemme Oberweselissä jokilaivaan, joka vie meidät ohi Loreleyn jyrkänteen St.Goarin edustalle. Laivalippuumme kuuluu kylmä lautanen ja tietenkin laivalla on myynnissä myös viiniä, olutta ja virvokkeita. St. Goarissa laivat muodostavat kunnon ”Armadan” ja lipuvat muodostelmassa ohi Bengaalin tulilla valaistun Loreleyn jyrkänteen päätyen Oberweselin edustalle.

Loppu-huipentumana koemme musiikin kanssa synkronoidun ilotulituksen Reinin yllä. Ilotulituksen päätyttyä laivat rantautuvat n. klo 22.30 Oberweseliin, missä ilta jatkuu viinitorilla elävän musiikin ja paikallisten viinien parissa. Puolen yön aikoihin paluukuljetus hotellille Hunsrückin ylängölle (tai jo aiemmin ryhmän niin halutessa).

Su, 9.9.2018  Soonwald, Nahe, Rüdesheim ja kotimatka

Aamiaisen jälkeen jätämme Hunsrückin ylängön taaksemme ja suuntaamme Soonwaldin metsäalueen kautta Nahe-joen laaksoon. Matkalla tutustumme vielä muutamaan hankekohteeseen.

Nahe-joen laaksosta päädymme lopulta takaisin Reinille ja Rüdesheimin kuuluisaan viinikaupunkiin, missä jää vapaata aikaa omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen. Lopuksi nautimme vielä Reinin maisemista gondolihissin kyyditessä meidät ylös jokirinteellä seisovalle Niederwald-muistomerkille.

Bussimme hakee meidät muistomerkin parkkipaikalta ja matka lentokentälle Frankfurtiin alkaa. Paluulentomme Helsinkiin lähtee klo 19.25 ja perille Helsinkiin saavumme klo 22.50.

Hinnat per henkilö:

Majoitus 2hh  EUR 780,-

Majoitus 1hh    EUR 860,-

 

Hintoihin sisältyy:

· Edestakainen Finnairin reittilento Helsinki-Frankfurt, sisältäen yhden 23kg kirjatun matkatavaran

· Kuljetukset Saksassa linja-autolla ja jokilaivoilla

· 3 yöpymistä kahden tai yhden hengen huoneessa runsaalla aamiaisella

· 3 illallista, 1 lounas, 1 kakkukahvit ja viininmaistelu ohjelman mukaan

· Laivaliput Reini Liekeissä-tapahtumaan ja Oberweselin viinijuhlille

·  yllä mainittu ohjelma ja suomenkielisen, alueen tuntevan oppaan sekä PoKon oman KV-koordinaattorin palvelut koko matkan ajan

 

Hintoihin ei sisälly: Matkat Helsinkiin, muut kuin ohjelmassa mainitut ruokailut ja ruokajuomat, matkavakuutukset

Matkaohjelma ja vierailukohteet ovat vielä alustavia ja tarkentuvat matkan vahvistuessa. Muutokset ohjelmaan ja lentoaikatauluihin ovat mahdollisia.

Sitovat ilmoittautumiset 25.5.2018 mennessä tällä varauslomakkeella: https://www.finventura.fi/palvelut/varauslomake. Valitse lomakkeen matkavalikosta ”Reini liekeissä” -matka ja kirjoita "Muut toiveet / viestisi " -viestikenttään valitsemasi huonetyypin.

Vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii Finventura Oy ja matka toteutetaan yhteistyössä Leader PoKo:n kanssa.

 

Hotellikuvaus:

Landidyll Hotel Birkenhof

4* täysin uudistettu maaseutuhotelli n. 3km Simmernin kaupungista maaseudun rauhassa. Majoitus 2 tai 1 hengen huoneissa runsaalla aamiaisella. Osassa 2hh on parisängyt ja osassa huoneita parveke. Kaikissa huoneissa suihku/WC, Sat-TV, puhelin, ilmainen W-LAN. Kaikki huoneet ovat savuttomia. Todella suosittu ja korkeatasoinen ravintola, missä käytetään paljon oman tilan tuotteita ja lihaa. (www.birkenhof-info.de)

Finventura Oy on Euroopan matkoihin erikoistunut matkanjärjestäjä, joka kuuluu kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (2687/13/Mj) ja noudattaa matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja.

 

Pokory 9.5.2018

Siirry sivun alkuun
 
 
./modulo1905/