Pirkanmaan Vuoden kylä


Mistä löytyy Pirkanmaan Vuoden kylä 2014, Maaseudun tiennäyttäjä ja Vuoden maaseutuhenkilö? Kilpailuun saa kuka tahansa ilmoittaa minkä tahansa kylän, jonka kokee palkinnon arvoiseksi!

Tarvitaan ainoastaan perustelu siitä miksi ja ilmoittajan nimi. Saapuneiden ehdotusten perusteella Vuoden kylä työryhmä (edustajat Pirkan kylistä, Maa- ja kotitalousnaisista, 4H:sta, Pirkanmaan Liitosta ja edellisestä vuoden kylästä Rautajärveltä) valitsee finalistit ja tarpeen vaatiessa vierailee finalistikylissä. Voittajakylän kyläyhdistys tai muu kylätoimintaa toteuttava yhdistys saa palkinnoksi 800 ?.

Voittajakylä ilmoitetaan automaattisesti valtakunnan Vuoden kylä kilpailuun. Kylä voi olla maalla tai kaupungissa, kunhan siellä on aktiivista, luovaa ja pitkäjänteistä toimintaa, sekä kylän kehittämisessä pyritään huomioimaankaikki ikäryhmät. Ainoana poikkeuksena ovat viimeisinä kolmena vuotena valitut Pirkanmaan vuoden kylät Kotala, Lantula ja Rautajärvi, niitä ei voi ehdottaa.

Samoin kerro kuka ansaitsisi Maaseudun tiennäyttäjäpalkinnon?
Pirkan Kylät etsii kylätoiminnassa erityisen ansioituneita henkilöitä. Nämä henkilöt ovat olleet pitkä-aikaisella panoksellaan kehittämässä valtakunnallista tai paikallista kylätoimintaa.

Tai kuka voisi mielestäsi olla Vuoden maaseutuhenkilö?
Tässä sarjassa ei niinkään haeta pitkää uraa maaseudun parissa, vaan henkilöä, joka on saavuttanut erinomaisia tuloksia erityisesti kylätoiminnassa, Leader-toiminnassa tai muussa paikallisessa kehittämistyössä. Valinta ei ole sidottu nimettävän henkilön taustaorganisaatioon. Tässä valinnassa ei painoteta senioriteettia tai pitkää toiminta-aikaa, vaan valittavan henkilön hyviä tuloksia, innostavuutta ja innovatiivisuutta.

Anna siis äänesi kuulua, minkä Pirkanmaalaisen kylän kuuluisi olla Vuoden kylä 2013, tai ketä henkilöitä haluaisit palkittavaksi. Kerro se 16.3. mennessä; marja.vehnamaa@pirkankylat.fi, p. 040 4849360, Heiskankuja 1, 39100 Hämeenkyrö.

 

Pokory 13.3.2014

Siirry sivun alkuun
 
 
./modulo1905/