Pirkanmaan ELY-keskus pilottina: Kasvuväylästä ohituskaista kansainvälisille markkinoille


Kasvuväylä on tarkoitettu nopeaa kasvua ja kansainvälistymistä tavoitteleville yrityksille. Palveluun valitut yritykset voivat hyödyntää omiin tarpeisiinsa parhaiten soveltuvia julkisia asiantuntija- ja rahoituspalveluja. Kyseessä on työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) alaisten toimijoiden (ELY-keskukset, Finnvera, Finpro, PRH, Suomen Teollisuussijoitus ja Tekes) uusi palvelumalli.


Luotsi etsii sopivan rahoituksen ja parhaat palvelut

Jokaiselle Kasvuväylään valitulle yritykselle osoitetaan asiakasvastaava eli Kasvuluotsi, joka etsii TEM-toimijoiden tarjoamasta yritykselle sopivimmat palvelut ja koordinoi eri toimijoiden välistä yhteistyötä. Muun muassa rahoitushakemusten käsittely nopeutuu ja kasvun vaatima kokonaisrahoitus on helpommin saatavilla.

Kasvuväylän avulla yritys voi suunnitella ja toteuttaa kasvustrategiaansa pitkäjänteisesti ja entistä vaivattomammin julkisia yrityspalveluja hyödyntäen. Kasvuväylä auttaa yritystä saavuttamaan asetetut kasvutavoitteet.


Kilpailukykyinen liiketoiminta antaa pohjan kansainvälistymiselle

Kasvuväylään valittavilla yrityksillä on jo liiketoimintaa kotimaassa ja ne hakevat kasvua kansainvälisiltä markkinoilta. Yritykset eivät ole aloittavia yrityksiä, vaan yleensä ne työllistävät yli 10 henkeä. Alkuvaiheen nopean kasvun yrityksille on olemassa omia palveluja, kuten Vigo-kiihdyttämöt, Tekesin Nuorten innovatiivisten yritysten rahoitus sekä Veraventuren pääomarahoitus.


Tule mukaan yrityspilottiin - aloitus tammikuussa 2011

Kasvuväylän palvelumallia pilotoidaan ICT-alan yritysten kanssa kevään 2011 aikana. Mukana ovat Uusimaa, Pirkanmaa ja Pohjois-Pohjanmaa. Pilotointi kestää noin puoli vuotta kesäkuun loppuun saakka. Koko maan kaikki toimialat kattavan ohjelmatoiminnan arvioidaan alkavan syksyllä 2011. Kasvuväylän pilotoinnilla on tarkoitus saada nykyistä selkeämpi näkemys siitä, mitä TEM-konsernin palveluja kasvuyritykset tarvitsevat ja miten TEM-toimijat voivat parhaiten vastata tähän kysyntään.


Hakuaika pilottiin päättyy pe 14.1.2011 klo 16.15.


Lisätietoa ja hakuohjeet kasvuväylän pilottiin:
 

www.kasvuvayla.fi

 

Lisätietoja:

Risto Setälä, toimialajohtaja, Tekes , Puh. 010 60 55858, risto.setala(at)tekes.fi

Manu Setälä, teknologia-asiantuntija, Tekes/Pirkanmaan ELY-keskus, Tampere,
puh. 050 555 3690, manu.setala(at)tekes.fi

Pauli Berg, kansainvälistymispäällikkö, ELY-keskus, Oulu, puh. 044 436 8053, pauli.berg(at)ely-keskus.fi

Janne Peräjoki, teknologia-asiantuntija, Tekes, puh. 010 60 55812, janne.perajoki(at)tekes.fi

Riku Mulari, rahoituspäällikkö, Finnvera, Tampereen aluekonttori,
puh. 020 460 3729, riku.mulari(at)finnvera.fi

Seppo Röpelinen, yritystutkija, Uudenmaan ELY-keskus,
puh. 050 312 8569, seppo.ropelinen(at)ely-keskus.fi

 

Pokory 21.12.2010

Siirry sivun alkuun
 
 
./modulo1905/