TIEDOTE: PoKo ry edistää monimuotoista yhteistyötä Saksaan


Ylä-Pirkanmaan ja Saksan Rheinland-Pfalzin alueiden välille Visit Upper Tampere-hankkeen kautta aikaansaadut kontaktit poikivat keväällä 2010 laajemman yhteistyöhankkeen alueiden välille.

Väki ihastelemassa Loreleyn kalliomaisemaa Reinin laaksossa. Koordinaattorimme Anu Schuoler on kuvassa keskellä PoKon ja Saksan edustajien ympäröimänä.

Alkanutta hanketta toteutetaan PoKo ry:n toimialueella Suomessa ja Saksan Rheinland-Pfalzin osavaltiossa toimivien kahden Leader-ryhmän (LAG) alueella. Hanke palvelee laajalla rintamalla yläpirkanmaalaisia yrityksiä, yhdistyksiä ja organisaatioita.

Hunsrück ja Reinin laakso ovat PoKo ry:n näkökulmasta kiinnostavia kansainvälisen yhteistyön alueita helpon saavutettavuuden ja samankaltaisten intressiensä vuoksi. Hunsrückin Hahnin lentoasemalle on Tampereelta suora halpalentoyhteys.

Hankkeessa tavoitellaan yhteistyötä mm. seuraaville kohderyhmille:

  1. Matkailu- ja käsityöyritykset
  2. Muu yritystoiminta
  3. Opiskelijat
  4. Nuorisotyötä tekevät järjestöt
  5. Kylätoiminta

Hankkeen avulla lisätään kohderyhmien tietämystä kansainvälisestä toiminnasta sekä tuetaan kohderyhmien kansainvälistä verkostoitumista. Tavoitteena on saada aikaan pysyviä kontakteja ja pitkäjänteistä yhteistyötä alueiden välille ym. kohderyhmissä. Hankkeen rooli on yhteistyön käynnistämisessä ja ohjaamisessa alkutaipaleella.

Tarkemman suunnittelun alla on parhaillaan ensimmäinen Workshop Saksassa joulukuun puolivälissä aihealueinaan koulutus ja matkailu. Suomesta paikan päälle lähtevät asiantuntijat on valittu.

Workshopia ennen alueemme esittäytyy Simmernin pikkukaupungin joulutorilla lohta loimuttaen ja alueen tuotteita tarjoten. Joulutorille olisi kiva saada vielä käsityöyrittäjiä mukaan; kiinnostuneet ilmoittautukaa ja kysykää lisää!

Hanketta PoKon alueella koordinoi Anu Schuoler.
Mikäli haluat lisätietoja hankkeesta ja hankkeen tarjoamista mahdollisuuksista, niin ota rohkeasti yhteyttä. Anun tavoittaa numerosta 050 65048 tai anu.schuoler@pokory.fi

Pokory 5.11.2010

Siirry sivun alkuun
 
 
./modulo1905/