Klinikoita pienyrittäjilleKokoonnuimme vuoden 2020 aikana viisi kertaa pienyrittäjien klinikoiden merkeissä. Kaikille yrittäjille avoimet parin-kolmen tunnin sessiot pohjautuivat Ylä-Pirkanmaan yrittäjien toiveisiin.

Yrittäjien jaksamisen klinikat toteutettiin verkossa ja ideariihet kasvokkain maaseudun rauhassa. Ole hyvä ja tutustu tarkemmin!Kevään ja kesän tilaisuudet
Yrittäjien jaksaminen & tunnetyöskentely 19.5.


Tämän ajan haasteiksi ovat nousseet yrittäjien jaksaminen ja todellisen työhyvinvoinnin tukeminen. Ymmärrys tunteista ja keinot käsitellä sekä purkaa erilaisia tunnetiloja ovat avain jaksamiseen ja sitä kautta hyvinvointiimme. Pienryhmän keskusteluissa keskitytään näihin asioihin ja yrittäjät saavat paitsi asiantuntijan ohjausta, tietoa tunteista ja tunnetaidoista, myös työkaluja ymmärtää ja keinoja tukea omaa jaksamistaan. Ohjaajana Minna Katajamäki, Arotar Oy. Tilaisuuden materiaalin löydät sivun alaosasta.Vahvista jaksamistasi ohjattujen tunneharjoitusten avulla 11.6.


Tunneharjoitusten ilta, jonka tavoitteena on edistetää yrittäjiä jaksamaan työssään koronan keskellä. Yhteiset harjoitukset ja niiden omakohtainen kokeminen auttavat tunnistamaan tunteita kehossamme sekä sietämään erilaisia tunnetiloja vaikeinakin aikoina. Näin olomme kevenee, eikä kehomme joudu kantamaan turhia tunnetaakkoja sisällään. Ohjaajana Minna Katajamäki, Arotar Oy. Tilaisuuden materiaalin löydät sivun alaosasta.Syksyn tilaisuudetHyvän elämän työkalut yrittäjälle 16.9.

Aiheina tunnetaidot, omat rajat ja oma voima luentotyyppisenä ohjauksena ja kokemuksellina harjoitteina. Valmennuksen vetäjänä Minna Katajamäki, Arotar Oy. Tilaisuuden materiaalin löydät sivun alaosasta.Hyvinvointiyrittäjien ideariihi Jaakontuvalla 17.9.


Aloitimme tunnin Yin-joogahetkellä Riikka Lauttaanahon johdolla. Pienen tauon jälkeen jatkoimme tunnetaitojen parissa, joihin meidät johdatteli Minna Katajamäki. Reilun parituntisen päätteeksi keskustelimme iltapäivän kokemuksista ja peilasimme, ideoimme sekä virittelimme uusia yhteistyön muotoja hyvinvointiyrittäjien kesken. Ideariihi toteutettiin Jaakontuvan maalaisidyllissä, Mänttä-Vilppulassa.Luontomatkailun ja elämysyrittäjien ideariihi Mäkelän Lomatuvilla 1.12.

Ideariihi kohdennettiin matkailualalla toimiville yrityksille. Tavoitteena oli tiivistää elämys- & ohjelmapalveluyrittäjien, majoitus- ja ravitsemisalan yritysten, matkatoimistojen, liikennöitsijöiden yms. välistä yhteistyötä ja innovoida uutta.

Iltapäivän aluksi  tutustuimme toisiimme ja  kirkastimme ajatuksiamme kevyellä Metsämieli-luontoretkellä laavulle eräopas Petri Ristiniemen johdolla. Syksyisen happihyppelyn jälkeen kokosimme ajatuksiamme yhteen, ideoimme, peilasimme ja virittelemme uusia yhteistyön aihioita alan yrittäjien kesken. Ideariihi-iltapäivä toteutettiin Mäkelän Lomatuvilla Ruovedellä.Tilaisuuksien materiaalejaSiirry sivun alkuun
 
./modulo1905/